Välkommen till Myhrbodarna!
PDF
Ladda ner vår reklamfolder (PDF, 4MB)

Fäbodvallen Myhrbodarna ligger beläget knappt 5 km nordost om Valsjöbyn, ca 655 m.ö.h. på Nordruns sydsluttning med milsvidd utsikt över främst den Norska fjällvärlden.

Myhrbodarna har klassats som riksintresse. Buvallen har värderats i värdeklass 1 då vallen hyser många arter som är typiska för naturlig fodermark. Enligt inventeringen finns här "En rik flora opåverkad av gödsling... här finns orkideér som tvåblad, grönkulla och korallrot".

Buvallen som har kvar sin ursprungliga karaktär, har varit i familjens ägo i flera generationer. Alla byggnader är väl bevarade och visar en mycket god bild av hur en fäbodvall i dessa trakter såg ut vid sekelskiftet. Sommarbetet bedrivs fram till oktober månad. På fäbodvallen förädlas mjölken från korna och getterna till smör, ost och tjockmjölk. Alla produkterna kan naturligtvis provsmakas vid ett besök på fäbodvallen.

Privatpersoner, skolklasser, företag, pensionärsföreningar i alla former, släktträffar mm. är välkomna.
Vi tar emot gruppbeställningar, för större grupper över 20 personer ser vi gärna att ni gör beställningen minst en vecka i förväg. Vi skräddarsyr din vistelse hos oss efter egna önskemål.

/Anita Myhr m. familj